Wat zijn de kosten van een VOG?

 

Wat zijn de Kosten van een VOG via VOGAPP.nl?

Een veelgestelde vraag met betrekking tot de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is: Wat zijn de kosten?

Bij VOGAPP.nl bedragen de totale kosten voor het aanvragen van een VOG €43,85.

De kosten voor een VOG-aanvraag worden in twee termijnen aangeboden. U begint met een betaling van €10 aan ons. Op dat moment zorgen wij ervoor dat uw gegevens en screeningprofiel correct worden doorgegeven aan Dienst Justis, een onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Zodra uw gegevens zijn verwerkt, ontvangt u binnen enkele uren een e-mail van Dienst Justis. Deze e-mail kunt u afronden met uw DigiD en een tweede betaling van €33,85 via iDEAL. Dus, als u zich afvraagt wat de kosten zijn voor een VOG-aanvraag of een verklaring van goed gedrag, het antwoord is €43,85.

Voor het aanvragen van een VOG via VOGAPP.nl dient u te beschikken over uw eigen DigiD en iDEAL, zodat u de VOG-aanvraag kunt voltooien. Als u nog geen DigiD heeft, raden wij aan om er een aan te vragen, omdat dit document in de toekomst mogelijk vaker nodig zal zijn. Het aanvragen van een DigiD is snel en eenvoudig. Bij iDEAL kunt u denken aan betalingen via verschillende banken, waaronder Rabobank, SNS Bank, ING Bank, ABN AMRO, en meer.

Wanneer u bij ons een VOG aanvraagt, begint u met een betaling van €10 via iDEAL. De resterende €33,85 dient u ook via iDEAL te betalen aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid om uw VOG-aanvraag te voltooien. Dit is een van de vereisten om uw VOG thuisgestuurd te krijgen.

Wat kost een VOG als u deze zelf aanvraagt of als uw werkgever deze voor u aanvraagt?

Hoeveel kost een VOG als u deze zelf aanvraagt, dan betaalt u eerst €10 en later € 33,85.

Het kan zijn dat u de kosten van de VOG bij uw werkgever/leidinggevende kunt declareren. Hiervoor kunt u terecht bij uw werkgever/leidinggevende, dit is per werkgever verschillend. U krijgt een betalingsbevestiging van de €10 en eenmalig een pdf van de € 33,85. De betalingsbevestiging / bankafschrift kunt u gebruiken als declaratie, mits uw werkgever/ leidinggevende daarmee akkoord gaan.

Wat kost een VOG bij de gemeente:

Hoeveel kost een VOG bij de gemeente? De kosten van een VOG verklaring bij de gemeente bedragen € 41,35. 

Hiervoor zult u wel een afspraak moeten maken bij uw gemeente.

U dient mee te nemen naar de gemeente:

  • Een geldig ID, legitimatiebewijs, paspoort of rijbewijs
  • Een volledig ingevuld aanvraagformulier
  • Een schriftelijke toestemming van ouder/gezagshouder als u jonger bent dan 18 jaar
  • Pinpas/contant geld

Wilt u iemand machtigen? Laat de gemachtigde dan een schriftelijke machtiging, zijn / haar eigen legitimatie en een kopie van uw legitimatie meenemen.

Samenvatting wat kost een VOG?

U betaalt bij de gemeente de VOG in één termijn (€ 41,35), hiervoor zult u een afspraak moeten maken bij uw gemeente. Bij ons, VOGAPP.nl, betaalt u de VOG in twee termijnen. Als u een VOG aanvraagt vult u eerst uw gegevens in en betaalt u €10. Dan krijgt u binnen enkele uren een e-mail van Dienst Justis. Deze e-mail kunt u afronden met uw DigiD en nog een tweede betaling doen van € 33,85. Na afronding duurt het gemiddeld nog 2 tot 4 weken voordat u de beslissing thuis gestuurd krijgt.