VOG en Coronaboete: Zal een Coronaboete Invloed Hebben op je VOG-aanvraag?

 

VOG Coronaboete

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een document dat aantoont dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd die relevant zijn voor de specifieke baan of activiteit waarvoor je de VOG aanvraagt. Of je een VOG kunt krijgen als je een coronaboete hebt gekregen, hangt af van verschillende factoren, zoals de aard van de boete en de eisen van de organisatie of werkgever die de VOG van je verlangt.

In Nederland worden coronaboetes uitgeschreven voor overtredingen van de coronamaatregelen, zoals het niet naleven van de 1,5-meter afstand, het niet dragen van een mondkapje waar verplicht, of het overtreden van de avondklok. Deze boetes worden doorgaans beschouwd als overtredingen van de openbare orde en vallen meestal niet onder de categorie strafbare feiten die een negatieve invloed hebben op je VOG-aanvraag.

Echter, het is belangrijk om te weten dat het uiteindelijk de Dienst Justis is die verantwoordelijk is voor het verstrekken van VOG's in Nederland. Zij beoordelen elke aanvraag individueel en kijken naar je strafblad en de aard van de gepleegde overtredingen. Als de overtredingen tijdens de coronapandemie niet leiden tot aantekeningen op je strafblad, is de kans groot dat ze geen invloed hebben op je VOG-aanvraag.

Het is altijd verstandig om contact op te nemen met de organisatie of werkgever die de VOG vereist en om eventueel juridisch advies in te winnen als je twijfels hebt over je specifieke situatie. Zij kunnen je meer informatie geven over de eisen en het beleid met betrekking tot VOG's binnen hun organisatie.