Wat te doen als u uw VOG kwijt bent: Stapsgewijze Gids

Wat te doen als je je VOG verliest?

Het verliezen van je Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan een vervelende situatie zijn. Vaak vragen mensen of ze een kopie kunnen ontvangen, maar om verschillende redenen is dit niet mogelijk.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat wij nooit fysiek in bezit zijn van de VOG. Dienst Justis is de enige instantie in Nederland die bevoegd is om een VOG uit te geven. Zij sturen de VOG rechtstreeks naar jou. Bij VOGAPP zetten we alleen de benodigde gegevens klaar bij Dienst Justis, zodat zij kunnen beoordelen of je in aanmerking komt voor een VOG.

Zelfs als je rechtstreeks contact opneemt met Dienst Justis, zul je hetzelfde te horen krijgen. Dit komt doordat de afgifte van een VOG een momentopname is. Er is geen garantie dat je opnieuw dezelfde VOG zult ontvangen, aangezien er in de tussentijd veel kan zijn gebeurd. Ongeacht de situatie, zal je een nieuwe VOG moeten aanvragen. Gelukkig kun je dit eenvoudig online regelen via VOGAPP. Het invullen van ons online aanvraagformulier kost slechts enkele minuten van je tijd.