Online VOG Aanvragen: Snel en Efficiënt

Online VOG aanvragen 

Bij VOGAPP is het aanvragen van een VOG zeer eenvoudig. Op de 'VOG aanvragen'-pagina vind je een handig aanvraagformulier waar je alleen de benodigde gegevens hoeft in te vullen om je aanvraag bij de Screeningsautoriteit Justis in te dienen. We leggen hieronder graag uit welke gegevens bij welk onderdeel ingevuld moeten worden.

Gegevens aanvrager

Vul hier de gegevens in van de persoon die gescreend moet worden. Als je een VOG voor jezelf aanvraagt, gebruik je je eigen gegevens. Als je de VOG aanvraagt voor een medewerker, vul je hier de gegevens van die persoon in.

Organisatie die de VOG verlangt

Vul hier de gegevens in van het bedrijf waarvoor je de VOG aanvraagt, of het nu je huidige werkgever is of het bedrijf waar je wilt gaan werken.

Waarvoor is de VOG nodig

Geef aan waarvoor je de VOG nodig hebt, of het nu voor jezelf is of voor een specifieke functie. Als je functie niet in de lijst staat of als je een andere reden hebt om een VOG aan te vragen, kies dan voor 'Overige doeleinden'.

Waarop moet u gescreend worden

In veel gevallen zal het bedrijf waarvoor je de VOG aanvraagt aangeven welke screeningsprofielen relevant zijn. Als dat niet het geval is of als je niet zeker weet welke opties van toepassing zijn, kun je VOGAPP de beslissing laten nemen welke profielen belangrijk zijn voor jouw functie. Zorg er dan wel voor dat je functie duidelijk wordt beschreven om vertraging in de aanvraag te voorkomen.

Pre-screening:

Nadat je het formulier hebt ingevuld, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Je betaalt de aanvraag met iDEAL en vervolgens wordt je aanvraag naar VOGAPP verzonden. Wij controleren de aanvraag op fouten en of je het juiste screeningsprofiel hebt geselecteerd. Als alles in orde is, dienen we de aanvraag in bij Dienst Justis. Zij sturen je dan een e-mail waarmee je je moet identificeren met DigiD. Als dat is gelukt, begint de screeningsprocedure. Als er geen bezwaren worden gevonden, ontvang je de VOG doorgaans binnen 5 tot 8 werkdagen per post.